Om mig / Personbästa


Mitt fiskeintresse har hängt med enda sedan barnsben. Jag har fiskat lite sporadiskt när det blivit tid över, men jag har aldrig satt mig in helhjärtat i någon fiskeform.
Detta ändrades dock radikalt våren 2010 när jag fick en nytändning och jakten på drömgäddan tog fart. Fokus ligger alltså nu främst på Gädda... Och helst Storgädda!
Denna blogg berör alltså främst gäddfiske, men troligtvis kommer lite fiske inriktat på andra arter att hittas här också.

Målsättningen var från första början, att lyckas överlista en gädda över 10 kg. Denna målsättning uppnåddes den 13.2.2012 när drömgäddan överlistades - fotograferades - och naturligtvis, återutsattes.

Personbästa:


Gädda 13.2.2012: 10,02 kg - 107 cm - Omkrets: 51 cm (Ismete, levande mört)


Abborre 23.5.2011: 756 gram - 41,5 cm (Trolling, Savagear 4-play)
 

Metoder jag tillämpar i jakten på storgäddan:

- Mete / Flötestrolling
- Trolling
- Jerkfiske
- Spinnfiske
- Ismete

Jag fiskar mestadels i skärgården längs den finska västkusten, men även insjöar har testats och flera kommer säkert att utforskas.
Jag delar med mig av tips, idéer och teorier här i bloggen och det är fritt fram att kommentera mina funderingar. På så sätt kan vi alla utvecklas och kanske vi en vacker dag lyckas knäcka gäddkoden. 

// Jonas "PikeHunter" Sundfors

2 kommentarer:

  1. Tja! Trevligt att du gillar min blogg. Har faktist läst din och erat teams blogg ända från början. Du måste fråga, fiskar ni runt Vasatrakten alls? hade varit kul att köra ismetepass tilsammans nångång. Eller höstfiske.. Vart bor ni då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena! Yess, alltid roligt att hitta likasinnade som även gör sitt yttersta för att hitta drömfisken. I princip så är alla förutom Frank ur Teamet bosatta i Jakobstad med omnejd... Frank bor faktiskt i Vasa för tillfället! Vet att Vasatrakten har otroligt potential för både Abborre och Gädda, men tyvärr har jag inte fiskat alltför mycket i dessa trakter - Ännu! :) Skulle vara riktigt intressant med gemensamma satsningar, skulle vara sjukt roligt att få vidgat vyerna lite och se nya vatten.

      Radera