måndag 14 maj 2012

Vårfisket i full gång och BigPig Fishing Team ser dagens ljus

Nu är det då offentligt! 7 st inbitna (gädd)fiskenördar slår sina kloka huvuden ihop i hopp om att nå lite större framgångar genom gemensamma satsningar. Till höger här i bloggen hittas direktlänk till vår Team-blogg. Check it out och sprid vidare!

En hel del har skett sen sist jag skrev. Vårfisket har kommit igång på allvar och det har blivit en hel del fiske under den senaste tiden. Några lite finare gäddor har vi hittat, men den riktigt stora damen har hittills lyckas undvika våra beten.

Bottenmete med 2 st deadbaits
För ett par veckor sedan gjorde jag och Jacob en två dagars satsning i en å där vi båda vet att det landats storgäddor. Vi började med lite bottenmete på ett ställe var vattenståndet var "aningen" hägre än beräknat. Detta projekt avslutade vi dock ganska snabbt, pga den hårda stömmen och allmänt svårfiskade förhållanden.


Vi packade grejerna i bilen igen och efter en halvtimmes färd kom vi fram till nästa stopp. Vi beslöt oss för att satsa endast på mete och flötestrolling. Med varsitt metspö travade vi ut i terrängen för att ta oss sista biten fram till båten.


Efter lite korvgrillning sjösatte vi ekan och rodde ut våra flöten på strategiskt utvalda platser. Jacob berättade redan när vi fick båten i sjön om ett intressant ställe, där det går ett litet "dike" från ån ut till en liten leksjö. Vi började sakta ro våra flöten mot vasskanten som fanns intill diket. Efter ca 10 minuter dyker Jacobs flöte och gäddan krokas direkt. Upp kommer Jacobs första gädda över 5 kg för året och några foton senare simmar hon hem igen.

 

Fisket fortsatte med lite ströhugg nu som då, men dagens första gädda visade sig även bli den största.

 

Min första gädda på flötestrolling för säsongen kommer förhoppningsvis inte att hamna i albumet som den största...


Sen var det dags för premiär i hemmavattnet!


Vattentemperaturen låg på ynka 4 grader och jag kom upp med teorin att metet kanske skulle kunna vara vägen till framagång, men icke.. Både djupa vasskanter och grunda vikar fiskades av, men ingen gädda visade sig. Även jerk och spinn testades, men det ville sig inte. Nåväl.. Fick ju i alla fall testkört gäddpråmen och inlett säsongen även vid hemknutarna.


Historien bakom följande bilder kan ni läsa i Team-bloggen. Detta blev även en del av teamets första gemensamma satsning.

Gott om rum under bron!
Kvällsmat
Läggdags i grillkojan, +2 grader under natten..
Förleksdam påväg tillbaka
Frank med helgens största
4 gäddor landades under helgfisket, alla på mete/flötestrolling. Ingen riktig tungviktare, men heller inga riktigt små slipsar.. Alla över 3 kg. Läs Franks skriverier om helgen i Team-bloggen.


Mera fiske inom kort förhoppningsvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar