torsdag 22 september 2011

Semester - från både vardag och fiske...

Så var man hemma igen efter en veckas semester i Italien. 


Jag hade bokat en resa tillsammans med gumman för en tid sedan och nu är man då tillbaka i verkligheten igen. Vi besökte Milano, Venedig och Bergamo under veckan. Jag skulle summera resan som riktigt lyckad, med tanke på att jag inte rest nåt nämnvärt på egen hand tidigare. För att inte tala om hur romantiskt vi hade det när vi gled fram i Venedigs kanaler i gondol på vår 1-åriga bröllopsdag i söndags...

 
  
Och visst fanns det folk som var intresserade av fiske i Venedig också. Såg inte att de skulle ha fått nån fisk, men skulle ha varit intressant att se vad de försökte få..


Så över till fisket här i Finland... Har blivit lite dåligt med skriverier den senaste tiden. Orsaken till detta är att det inte har funnits särskillt mycket att skriva om. 

Har i alla fall landat den första gäddan på en av de nya Westinarna sen senast. Jag tog mig ut på ett kort eftermiddagspass i ett närliggande vatten för att testa de nya betena ganska snabbt när jag fick hem dem.


En liten rackare landades under passet. Betena såg ut att ha en riktigt fin vaggande gång och jag tror att dessa kan vara riktiga dräpare under det sen-sena höstfisket.


Ett ordentligt pass har jag även hunnit med sedan det senaste inlägget. Fredagen den 9 september hade jag ledigt från jobbet och gäddfiske stod på programet. Förhoppningarna var höga och jag sökte mig iväg redan efter klockan 6 på morgonen mot samma ställe som senast när jag var ute med Jacob.


Jag hade sett och hört rapporter tidigare i veckan om att gäddor över 8 kg hade landats och återutsatts just på detta ställe. 

Fisket började helt okej med några små gäddor redan den första halvtimmen och jag trodde förstås att det skulle fortsätta och att lite större madamer skulle fatta tycke för mina beten. Men icke! Tre abborrar av helt okej storlek var till föga tröst och jag fick söka mig hemåt utan att ha landat nån finare höstgädda.


Under dagen testades alla möjliga beten och både jerkfiske och trolling. Savagears 4-play gav bäst utdelning till en början, men senare under dagen var det Nils Master Invincible som fungerade bäst.

När jag senare under kvällen hade kommit över den svidande ”snipjakten” började jag fundera över vad som kan ha varit orsaken till det dåliga fisket. Vattentemperaturen var denna gång lägre än senaste gången jag var där, vilket borde vara positivt. Det som jag dock tror kan ha ”stört” gäddorna var det växlande vattenståndet. Å andra sidan hittades nog fiskar på ekolodet, men huggen uteblev. 

Snart blir det dock nya tag. Eventuellt i samma vatten, men jag har även ett nytt otestat ställe som lockar lite längre norröver. Jag var faktiskt så pass duktig, att jag körde iväg och sökte efter en lämplig sjösättningsramp innan jobbet en söndagmorgon när jag vaknade tidigt innan semestern.

Ska försöka skriva några rader lite oftare här bara jag kommer igång med höstfisket på riktigt.

3 kommentarer:

  1. fint med lite semester innan höstfisket drar igång på allvar!

    SvaraRadera
  2. Oj va fint e sir ut ti ha viri på reiså!
    Hoppas vi får si mera foton snart! :)

    SvaraRadera
  3. Jodå.. Väldigt skönt med semester! :) Och nu har man ro att satsa ännu mera tid på att bända upp 10:an.. :) Jessika: Ni kommer nog att få se mera foton när ni kommer hit :)

    SvaraRadera