måndag 28 februari 2011

Intressant dag på isen igen

Så var man hemma igen efter ett 10 timmars ismetepass...

Roligaste och intressantaste med dagens fiskepass var nog att man hade någon att diskutera och utbyta ideér med. Jag har suttit mååånga långa timmar ensam ute på isen i vinter och tristessen kan verkligen bli enorm om det inte händer något under en hel dags fiske. Verkligen roligt att ta sig ut på ett pass med Daniel, som även lyckats få måndagen ledig.

Daniel hade tagit sig ut på isen lite tidigare än mig och fått se en vippa lösa ut redan innan jag hade spöna riggade. Denna gädda hade tydligen dock endast "smakat" lite på den döda mörten, så samma tuggade mört sänktes ner i hålet igen. Jag vet inte, men kanske blev gäddan som smakat på mörten sur när den rycktes ur käften på den, för det tog inte många minuter innan vippan till samma spö smällde upp igen. Daniel landade och krokade loss den pigga gäddan på ett par minuter och släppte henne snabbt tillbaka, i hopp om att hon skulle väga några kilo mera nästa gång.


Här är en liten testfilm som jag klippte ihop från den ytterst lilla fighten.


Daniel med den morgonpigga damen

Det verkade som om gäddorna skulle varit mest intresserad under de tidiga timmarna, men några rusningar över isen blev det ändå vid 12-14 tiden också. Fick dock endast konstatera att gäddan hade dragit det längre strået och lyckats lösgöra mörten utan att krokas, eller hunnit spotta innan vi prickat in mothugget. 

Sillen fick sin chans idag igen, men utan resultat.


Det verkar som om mörten är helt oslagbar som betesfisk i det vatten vi fiskat i den senaste tiden. Död siklöja, strömming, sill och levande abborre har testats, men ingen av dessa har givit ens nära lika bra resultat som mörten. Problemet med detta konstaterande är, att det är så svårt att få tag på mört vintertid. Nästa sommar kommer frysboxen att få fyllas minst till hälften av mina "betesmörtar"...



Klockan närmar sig 17.30 och vi väntar på den sista ruschen, som tyvärr uteblir - Eller ja, i alla fall nästan. En vippa smällde upp på slutet av dagen, men tyvärr satt det ingen gädda i andra ändan denhär gången heller. 

Verkade som om gäddorna inte var riktigt till 100% intresserade idag. Resultatet blev: 6 hugg, varav 1 gädda landad. 

Kanonkul dag trots att vi inte fick så storartat resultat. Verkligen intressant att ta sig ut med någon som är minst lika intresserad av gäddfisket - och som dessutom vet vad han håller på med ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar